Voldoe aan de regels met een wapenkluis

Als je een vuurwapen (pistool of geweer) heeft ben je volgens de wapenwet verplicht om een gecertificeerde en goedgekeurde wapenkluis te hebben. Dit om te voorkomen dat je vuurwapen gestolen kan worden of misbruikt kan worden door derden die niet in het bezit zijn van een licentie. De eisen voor een wapenkluis volgens de politie komt neer op het feit dat de kluis voldoende inbraakwerend moet zijn en vooral ook verankerd in een vloer of muur om zo de kans op stelen van de volledige kluis te voorkomen.

Daarnaast moet het vuurwapen en de munitie volgens de wapenwet ook apart opgeslagen worden. Er zijn speciale wapenkluizen beschikbaar die aparte compartimenten hebben die alleen met een sleutel of code geopend kunnen worden om zo aan de wapenwet te voldoen.

Er zijn 3 type wapenkluizen:

  • Geweerkluis
  • Pistoolkluis
  • Munitiekluis

Wapenkluis of wapenkast kopen

Koop inbraakpreventie artikelen op Bol.com

Bol.com logo

Wapenkluis vergelijken

Wij hebben de meest populaire wapenkluizen onder elkaar gezet, zo kan je eenvoudig vergelijken en de wapenkluis kopen die je het meeste aanspreekt. Deze vergelijking baseren wij op de informatie dat online beschikbaar is in combinatie met ervaringen van kopers. Gezien wij deze vergelijking geheel onafhankelijk benaderen heeft u een in een oogopslag een beeld van de verschillende producten. Onze onafhankelijkheid zit hem in het feit dat wij geen voorkeur presenteren en niet afhankelijk zijn van bijvoorbeeld advertentie inkomsten van de fabrikanten.

De adviesprijs kan wijzigen, om zeker te zijn dat je de juiste prijs betaald raden wij je aan om te klik op “bekijk hier”. Deze link verwijst je naar een webshop om zodoende de prijs te bekijken alsmede het product daar eventueel aan te schaffen.

ProductOmschrijvingAdviesprijsKopen?
Rottnermakkelijk te monteren€ 449,95Bekijk hier
S4Ehandig in gebruik
voldoet aan wetgeving
€ 399,95Bekijk hier
Hunter 8sterk materiaal
hoge kwaliteit
veilig
€ 429,-Bekijk hier
Hunter 3sterk materiaal
hoge kwaliteit
veilig
€ 269,-Bekijk hier
Gunsafe 5sterk materiaal
hoge kwaliteit
€ 259,-Bekijk hier

Vragen over wapenkluizen? Stel ze gerust hieronder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *