Alles over de Beste Brandwerende Kluis

De naam zegt het al, brandwerende kluis, is speciaal gebouwd om de eigendommen en inhoud van de kluis te beschermen tegen brand, vlammen, hoge temperaturen, puin en bluswater. Zo heb je de keus om brandwerende kluizen te kopen die gedurende 30, 60, 90 of 120 minuten bestand zijn tegen deze situaties. De hoogte van tijd (minuten) geeft aan hoe lang de kluis weerstand biedt tot de kritische temperatuur of vochtigheid bereikt wordt. De normering van de kluis is weer afhankelijk van de tijd dat de inhoud beschermd is.

Een brandwerende kluis voor thuis is in vele gevallen goedkoper gezien de inhoud dat men wil opbergen tegenover een professioneel gebruik.

ZO KIES JE DE BESTE BRANDWERENDE KLUIS

Vandaag de dag is het kopen van een brandwerende kluis via het internet prima te doen. Het is wel erg belangrijk dat je eest je behoeften goed in kaart brengt voordat er tot de koop kan worden overgegaan. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo zijn er kluizen vanaf ongeveer 50,- euro tot 750,- euro, dit zijn de brandwerende kluizen voor een lager budget met prima bestendigheid tegen brand en hoge temperaturen.

De volgende vragen zijn erg belangrijk voor het kiezen van de juiste kluis:

  • Wat ga je opbergen in de kluis? (Papier, data opslag of beide)

    Inventariseer goed welke objecten je in de kluis wilt opbergen. Dit bepaald voor 80% welke kluizen je op je lijst moet zetten. Zeker als het gaat om het uitzoeken voor een brandwerende kluis voor thuis is het goed om te inventariseren voordat je actief een kluis gaat kopen.
  • Hoeveel minuten moet de kluis brandwerend zijn? (30, 60 of 120 minuten) Minimaal moet een brandwerende kluis 30 minuten brandwerend zijn. Als de inhoud van de kluis voor groot belang is bevelen wij van harte aan om een ruimere brandwerendheid te kiezen.
  • Hoe groot moet de kluis zijn? (Er zijn brandwerende kluizen voor A4 documenten bijvoorbeeld) Wil je naast documenten, cash geld ook grotere objecten veilig opbergen is het aan te raden om goed te inventariseren welke objecten je graag in de kluis wilt hebben. Hierna heb je een goede indicatie hoe groot de kluis ongeveer moet zijn.
  • Wil je sleutel of elektrisch slot? (type slot) Een sleutel heeft als voordeel dat 1 a 2 personen met de sleutel toegang hebben waarbij met een elektronisch (of cijfer-) slot de toegang voor meerdere personen mogelijk is.
  • Wat is het budget beschikbaar voor de kluis? Brandwerende kluizen varieren van 100 euro tot wel meer dan 1.000 euro. Het is belangrijk om je budget af te stemmen op de hoogte van beveiliging. Een kleine brandwerende kluis is rond 50 euro aan te schaffen. De kluizen met de beste prijs kwaliteit verhoudingen liggen zo rond de 300 euro.

Extra tip voor brandpreventie

Het bestellen van brandmelders en/of brandblussers die dicht bij de kluis staan is geen overbodige luxe mocht de inhoud van de kluis van grote waarde zijn.

Consumentenbond – Brandwerende kluis test

De consumentenbond heeft uitvoerig tests uitgevoerd op de bekendere merken. Als je nieuw bent wat betreft brandwerende kluizen voor thuis is het aan te raden onderstaande video (1:50 min) te bekijken. Neem ook rustig bovengenoemde tips door om zo tot een juiste keuze te komen.

Als je opzoek bent om alleen bijvoorbeeld een laptop of tablet op te bergen raden wij je ook aan om ons artikel over laptopkluizen te bekijken.

Brandwerende kluis kopen een overzicht

Wij geloven dat brandwerende kluizen ECHT brandwerend moeten zijn, 30 tot 120 minuten beschikbaar.

Koop inbraakpreventie artikelen op Bol.com

Bol.com logo

Brandwerende kluis vergelijken

Wij hebben de meest populaire brandwerende kluizen onder elkaar gezet, zo kan je eenvoudig vergelijken en de brandwerende kluis kopen die je het meeste aanspreekt. Deze vergelijking baseren wij op de informatie dat online beschikbaar is in combinatie met ervaringen van kopers. Gezien wij deze vergelijking geheel onafhankelijk benaderen heeft u een in een oogopslag een beeld van de verschillende producten. Onze onafhankelijkheid zit hem in het feit dat wij geen voorkeur presenteren en niet afhankelijk zijn van bijvoorbeeld advertentie inkomsten van de fabrikanten.

De adviesprijs kan wijzigen, om zeker te zijn dat je de juiste prijs betaald raden wij je aan om te klik op “bekijk hier”. Deze link verwijst je naar een webshop om zodoende de prijs te bekijken alsmede het product daar eventueel aan te schaffen.

ProductOmschrijvingAdviesprijsKopen?
Yalesterk materiaal
hoge kwaliteit
veilig
€ 299,-Bekijk hier
De Raatsterk materiaal
hoge kwaliteit
veilig
€ 179,95Bekijk hier
ET1sterk materiaal
veilig
€ 209,95Bekijk hier
Security Boxsterk materiaal
veilig
handig in gebruik
€ 99,95Bekijk hier
Setrysterk materiaal
veilig
handig in gebruik
€ 74,95Bekijk hier

Vragen over brandwerende kluizen? Stel ze gerust hieronder!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *