Nanocoating.nl

Diefstal preventie raamLoopt uw ​​huis of auto risico op inbraak? Aangezien de meesten van ons zich nooit kunnen voorstellen dat we het slachtoffer zullen worden van een inbraak of autodiefstal, is het maar al te gemakkelijk om zelfgenoegzaam of zelfs onzorgvuldig te worden in onze dagelijkse routine. We kunnen per ongeluk een zijdeur ontgrendeld laten of vergeten het beveiligingssysteem in te schakelen wanneer we het huis verlaten. We kunnen waardevolle spullen in het zicht achterlaten in onze auto of de ramen gedeeltelijk open laten rollen, waardoor het risico op diefstal toeneemt.

Helaas betalen Amerikanen voor deze onzorgvuldige fouten. Woninginbraken, diefstal door diefstal en autodiefstallen hebben de Amerikanen in 2016 naar schatting $ 3,6 miljard gekost, meldt de FBI. Terwijl het aantal inbraken met ongeveer 4 procent daalde ten opzichte van 2015, waren er alleen al in 2016 nog steeds naar schatting 1,5 miljoen inbraken.

Hier zijn enkele tips om uw risico te verminderen en uw huis en auto veiliger te houden:

1. Investeer in een huisbeveiligingssysteem

Het gemiddelde dollarverlies per inbraak in de VS is $ 2.185, meldt de FBI – een bedrag dat aanzienlijk meer is dan de kosten voor een eenvoudig huisbeveiligingssysteem. Als extra stimulans kunnen sommige verzekeringsmaatschappijen kortingen op huisverzekeringen aanbieden voor een beveiligingssysteem. Als u al een systeem heeft, gebruik het dan en plaats een duidelijk bordje dat aangeeft dat het aanwezig is in zowel uw voor- als achterruit.

2. Beveilig de garage

Garages zijn een veelvoorkomend toegangspunt voor inbrekers. Erger nog, een open garagedeur maakt reclame voor uw bezittingen aan voorbijgangers. Inbrekers die een dure auto, fiets of elektrisch gereedschap spotten, gaan ervan uit dat er ook in huis even waardevolle spullen zijn. Houd de garagedeur gesloten en vergrendeld – breng een dief niet in verleiding!

3. Installeer bewegingssensoren

‘S Nachts moeten bewegingssensoren ervoor zorgen dat buitenverlichting wordt ingeschakeld. Als u zonder waarschuwing een schijnwerper activeert, kan het zijn dat potentiële inbrekers de andere kant op rennen, zelfs als u niet thuis bent.

4. Haal kansen weg

Wist je dat ongeveer 60 procent van de inbrekers gewelddadige toegang gebruikt om toegang te krijgen tot een woning, terwijl 30 procent een woning binnengaat via een niet-vergrendelde deur of open raam, meldt SafeWise? Haal inbrekers de kans om uw huis binnen te komen en neem uw waardevolle bezittingen mee door ervoor te zorgen dat uw deuren en ramen op slot zijn.

5. Gebruik nachtschoten

Professionele inbrekers kunnen gemakkelijk drukknopsloten op deuren openen, waarschuwt de politie van San Jose. Kies in plaats daarvan voor nachtschootsloten. Verander onmiddellijk alle sloten als u naar een nieuwe woning verhuist. Controleer ten slotte de scharnieren van uw deur; ze moeten aan de binnenkant zitten, zodat inbrekers ze niet gemakkelijk kunnen verwijderen.

6. Houd uw auto veilig

Rol altijd de ramen omhoog (inclusief het sluiten van het zonnedak) en sluit uw auto af, ook als deze goed voor uw huis geparkeerd staat. En laat uw auto nooit draaien of met de sleutels in het contactslot als u er niet bij bent, ook al is het maar “voor een korte minuut”. Het kost dieven slechts een paar seconden om in de auto te glippen en weg te rijden!

7. Laat geen GPS-apparaat achter

Verleid inbrekers niet om in uw auto in te breken! Verwijder niet alleen GPS-apparaten, maar verwijder ook de zuignap. Zelfs de aanwezigheid van een zuignap op de voorruit kan inbrekers waarschuwen voor de aanwezigheid van een duur apparaat in de auto.

8. Verberg waardevolle voorwerpen, maar doe dit privé

Heeft u ooit uw auto op een parkeerplaats geparkeerd en vervolgens de kofferbak opengeklapt om er een tas of computer in te stoppen? Dat is een riskante zet! Hoewel het een goed idee is om waardevolle spullen te verbergen, kan het zijn dat potentiële dieven precies weten waar deze waardevolle spullen verstopt zijn door ze in de kofferbak in het openbaar te verbergen.

9. Gebruik een mechanische vergrendeling

Uw auto voor langere tijd parkeren op de luchthaven, in een openbare garage of ver weg van regulier toezicht? Gebruik een mechanische vergrendeling zoals een club, halsband of j-bar om het stuur, de stuurkolom of de rem te vergrendelen, waardoor wordt voorkomen dat het stuur meer dan een paar graden wordt gedraaid.

10. Parkeer op goed verlichte plaatsen

Of je nu je auto ’s nachts op straat parkeert of op een parkeerplaats in een winkelcentrum, kies voor plekken onder straatverlichting of in andere goed verlichte ruimtes. Andere belangrijke overwegingen zijn onder meer een goede zichtbaarheid en gemakkelijke toegang tot openbare wandelpaden. Hoe meer voetgangers er passeren, hoe moeilijker het voor een inbreker kan zijn om een ​​rustig momentje alleen te zijn met uw auto.